Hotel (1)

Over Lotharingen

Bent u op zoek naar een geweldige vakantie naar de groene regio Lotharingen? Frankrijk Vakantie Atlas zorgt ervoor dat u de beste vakantie aanbieding vindt naar de populaire vakantie regio Lotharingen. Maak uw wensen kenbaar door de juiste kenmerken van uw ideale vakantie te selecteren. Frankrijk Vakantie Atlas geeft u een overzicht met de beste vakantie aanbiedingen. Zodra u uw ideale vakantie gevonden heeft verwijzen wij u door naar de juiste reisorganisatie. Op deze manier kunt u rechtstreeks uw vakantie boeken.

Kenmerkend voor de regio Lotharingen
De regio is gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Het schitterende landschap en het historische, architecturale en culturele erfgoed zorgen ervoor dat u zich tijdens de vakantie optimaal ontspant. Verblijven kunt u in een hotel of vakantiehuisje. Maar ook de populairste vorm van vakantie voor Nederlanders is in Lotharingen goed vertegenwoordigd. Er zijn vele campings om uw kampeer vakantie tot een succes te maken.

Landschap
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgestrekte bossen, prachtige meren en het massief van de Vogezen. De regio beschikt over drie natuurparken met ieder hun flora en fauna. Het Parc Naturel Regional des Ballons des Voges is het bekendste natuurpark van Lotharingen. Dankzij de vele meren, moerassen, wijgaarden en bossen waant u zich in een onvergetelijke wereld. Het natuurpark Parc Naturel Régional des Voges du Nord is zeker een bezoek waard, het staat niet voor niets op de lijst van Wereldnatuurreservaten van de UNESCO.

Activiteiten
In de regio Lotharingen hebben de sportievelingen een ruime keuze aan activiteiten die men te land, te water of in de lucht kunnen beoefenen. De watersporters kunnen hun gang gaan in de 700 kilometer bevaarbare waterwegen. Nadat u heerlijk verwend bent in één van de vijf luxe
kuuroorden, kunt u de traditionele ambachten leren kennen zoals de vioolbouw in Mirecoirt, kristal in Baccart, aardewerk in Sarreguemines en Longwy. Tijdens een bezoek aan een restaurant op een lokale herberg kunt u de beroemde specialiteit Quiche Lorraine en Pottée Lorraine (overschotel met spek) proeven.

Steden
De hoofdstad Metz en de plaatsen Nancy, Epinal en Verdun zijn een paradijs voor cultuur- en architectuurliefhebbers. Metz is ideaal voor een dagje uit. Heerlijk flaneren door de winkelstraten in het centrum, genieten van een drankje op één van de vele terrassen of  wandelen langs de oevers van de rivier. Een bezoek aan de Saint-Étienne kathedraal kan hierbij niet ontbreken.
Metz heeft zijn middeleeuwse uitstraling te danken aan Place des Vosges en de basiliek Saint-Maurice.

Lees meer

Atlas toppers in Lotharingen

Hotel La Résidence

Hotel La Résidence

Lotharingen Le Val D Ajol

Hotel La Rèsidence is een mooi en karaktervol hotel.Het restaurant heeft een BIB Gourmand, hét keurmerk voor een voordelige en goede maaltijd. Hier proef je van de fijne Franse regionale keuken met

lokale wijnen. Het hotel beschikt over ...

Lees meer over deze accommodatie


Beoordeling: nan/5 (0 stemmen)

Momenteel geen aanbiedingen